Wiki Connect Conference 2024

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске

Baner za sajt Teslic.png

!
!
!
Почетна страна
Пријава
Водич за учеснике
Програм
ПодршкаСедма годишња конференција Викимедијине заједнице Републике Српске под називом “Wiki Connect” посвећена je окупљању Викимедијанаца и Википедијанаца из Републике Српске, Федерације БиХ и региона. Конференција се одржава у Бањи Врућици у периоду од 14. до 16. јуна 2024. Догађај организује Викимедијина заједница Републике Српске уз финансијску подршку Задужбине Викимедије.

Циљеви

  • Промоција Викимедијиних пројеката у локалној заједници.
  • Развој и унапређење сарадње између википедијанске и викимедијанске заједнице из Републике Српске и региона ради дефинисања, планирања и спровођења заједничких циљева кроз рад на Викимедијиним пројектима.
  • Развој и унапређење сарадње Викимедијине заједнице Републике Српске и кулутрних и образовних институција ради дефинисања, планирања и спровођења заједничких циљева кроз рад на Викимедијиним пројектима.

Бања Врућица
Бања Врућица је насељено мјесто у општини Теслић, Република Српска, БиХ. Према прелиминарним подацима пописа становништва 2013. године, у насељу је живјело 2.245 становника. Позната је као здравствено-туристички центар. Доказано је да су још Римљани искориштавали локални извор минералне воде. Одатле потиче и назив насеља.

Види још