Одржан Семинар за библиотекаре

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске

Викимедијина заједница Републике Српске је у сарадњи са Матичном библиотеком Источно Сарајево организовала семинар за библиотекаре! Seminar za bibliotekare 2023.jpeg

Циљ овог семинара био је упознавање библиотекара са Викимедијом и свим њеним пројектима, са акцентом на Википедију као најпознатији пројекат!

Јелена Андрић и Мирјана Петковић упознале су присутне о ГЛАМ програму Викимедијине заједнице Републике Српске, али и о Кампањи уређивања референци #1Lib1Ref.

Пристуни библиотекари из Источног Новог Сарајева, Пала, Рогатице, Фоче и Власенице имали су прилику да се у радном дијелу упознају са основама уређивања Википедије и започну свој први чланак.

Неки од присутних библиотекара су већ били учесници Кампање уређивања референци - #1Lib1Ref те су пренијели колегама искуства из овог такмичења у којем три године за редом Википедија на српском језику остварује убједљиву побједу за регију Централне и Источне Европе!

Семинар смо искористили за додатно упознавање и повезивање библиотекара и библиотека са Викимедијином заједницом Републике Српске у нади да ћемо у 2024. години реализовати више заједничких активности, али и остварити још једну побједу у уређивању референци!