Саопштење/Фото-експедиција и уређивачка радионица у Рогатици

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске
Enter.jpg

Викимедијина Заједница Републике Српске у сарадњи са Туристичком организацијом Рогатице организује дводневне активности у Рогатици са циљем промоције културне баштине коју ова општина посједује. Активности су усмјерене ка креирању садржаја на Викимедијиним пројектима – Википедији и Викимедијиној остави. У оквиру радионица учесници ће проћи двије обуке – упозавање са основама уређивања Википедије и радом на Викимедијиној остави. Заинтересовани ће, такође, имати прилику да се упознају са пројектима Викимедије, као и са визијом и мисијом Викимедијиног покрета.

Првог дана ће бити организована фото-експедиција у оквиру које ће се обићи и фотографисати знаменитости Рогатице. Настале фотографије ће бити постављене на Викимедијину оставу, након чега ће употпунити чланке на Википедији - највећој онлајн енциклопедији. Другог дана ће бити реализована радионица у оквиру које ће учесници бити обучени за рад на Википедији и Викимедијиној остави. Радионица је тематски усмјерена ка креирању садржаја који се тичу Рогатице и њене околине.

Такође, учесници ће имати прилику да се упознају са пројектима Викимедије као и са визијом и мисијом Викимедијиног покрета.

Активности ће бити реализоване у сарадњи са Туристичком организацијом Рогатице, Општином Рогатица и Народном библиотеком Рогатица.

Више информација: