Саопштење/Уређивачки маратон и друга фото-тура Трагом душе 2016 - Соколац

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске
Грешка при стварању минијатуре: Недостаје датотека

Викимедијина Заједница Републике Српске 30. и 31. јула 2016. године у Сокоцу организује дводневне активности у оквиру пројекта Трагом душе 2016.

Првог дана ће се одржати уређивачки маратон усмјерен ка креирању садржаја на Википедији о природним и културним добрима Републике Српске. Други дан ће бити посвећен визуелној промоцији насљеђа Републике Српске кроз прикупљање фотографија природних и културних добара која се налазе у Сокоцу и његовој околини. Настале фотографије ће се наћи на највећем складишту мултимедијалног материјала на интернету - Викимедијиној остави (Wikimedia Commons) и узети учешће у фото-конкурсу Трагом душе 2016. Фото-тура, такође, представља дио активности ГЛАМ пројеката Викимедијине Заједнице Републике Српске.

Camera lens.jpg

Уређивачки маратон ће се одржати у информатичком кабинету Високе школе за услужни бизнис у Сокоцу. Креирани чланци ће по завршетку такмичења бити употпуњени одговарајућим фотографијама пристиглим на фото-конкурс. Такође, уколико се међу побједничким фотографијама конкурса Трагом душе 2016 нађу фотографије добара о којима је писано у току уређивачког маратона, одговарајући чланци ће бити преведени на више језика и кроз постављање QR кодова бити дио поставке на свечаној изложби Трагом душе 2016.

Више информација на званичној страници догађаја: Уређивачки маратон и фото-тура Трагом душе 2016.

Званични партнери у организацији догађаја: Установа за културу „Перо Косорић“ Соколац и Општина Соколац.