Саопштење/Упознај Српску!

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске
Upoznaj Srpsku Logo.png

Викимедијина Заједница Републике Српске у периоду од 18. јула до 8. августа 2016. године организује такмичење у писању чланака на Википедији на српском језику које носи симболични назив - Упознај Српску! Такмичење је тематски одређено и усмјерено ка креирању садржаја везаних за Републику Српску на Википедији на српском језику.

Према прелиминарним истраживањима, на српској Википедији постоји мање од 7.000 чланака у којима су обрађени садржаји који се тичу Републике Српске. Основни циљ овог пројекта је повећање броја квалитетних чланака на Википедији о Републици Српској и истовремена популаризација и представљање исте на интернету.

Такмичење је отворено за сваког регистрованог корисника. Да би настали чланци узели учешће у такмичењу, потребно је да буду написани у складу са Википедијиним правилима и смjерницама, енциклопедијским стилом. Креирани садржаји ће се наћи пред стручним жиријем који ће оцјенити чланке и три такмичара са највише бодова биће награђени.

Такмичари ће бити награђени робним наградама, и то:

  1. награда — лаптоп;
  2. награда — таблет;
  3. награда — енциклопедија „Илустрована историја Срба”.

У оквиру пројектних активности биће одржан један уређивачки маратон у сарадњи са Матичном библиотеком Источно Сарајево и једна фото-тура.

За више информација, посјетите званичну страницу такмичења: Упознај Српску!