Саопштење/УСПЈЕШНО РЕАЛИЗОВАНА УРЕЂИВАЧКА РАДИОНИЦА СА СТУДЕНТИМА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА У ПАЛАМА

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске

У организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву у Палама, јуче је одржана уређивачка радионица, под називом „Како уређивати Википедију?“.

На радионици, учешће је узело десет студената који похађају новинарство, руски и српски језик и књижевност, као и математику и рачунарство на факултету у Палама.

„Ова радионица представља пројектну активност Викимедијиног образовног програма у РС, а њен основни циљ је обука студената за рад на Википедији“, изјавила је координатор пројеката Викимедијине заједнице РС и један од предавача Бојана Подгорица.

Она је навела да је образовни програм Викимедијине заједнице РС намијењен свим образовно-научним институцијама у земљи, и да за циљ има ширење слободног и свима доступног знања, као и подизање свијести о његовом значају.

„Основу образовног програма наше заједнице чини идеја о унапређивању и осавремењавању наставног процеса посредством Викимедијиних пројеката“, рекла је Подгорица.

Поред Бојане Подгорице, предавачи на радионици „Како уређивати Википедију?“, били су чланови Викимедијине заједнице РС Вук Вучетић и Љубиша Маленица.