Саопштење/УРЕЂИВАЧКА РАДИОНИЦА НА ФАКУЛТЕТУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ И МЕНАЏМЕНТ ТРЕБИЊЕ

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске

У понедјељак 5. марта 2018. године, са почетком од 13 часова, у Требињу, на Факултету за производњу и менаџмент ће бити одражана уређивачка радионица - Еду Вики. Радионица ће бити реализована у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, а у сарадњи са Факултетом за производњу и менаџмент Универзитета у Источном Сарајеву.

У току радионице студенти ће се упознати са Викимедијиним пројектима и проћи обуку за рад на некима од њих - Википедији и Викимедијиној остави. Догађај је дио Викимедијиног глобалног образовног програма, а спроводи се под покровитељством Задужбине Викимедије.

Образовни програм Викимедијине Заједнице Републике Српске је програм намијењен свим образовно-научним институцијама у земљи (школе, факултети, институти) који за циљ има ширење слободног и свима доступног знања, као и подизање свијести о његовом значају.

Поред тога, основу образовног програма Викимедијине заједнице Републике Српске чини идеја о унапређивању и осавремењавању наставног процеса посредством Викимедијиних пројеката.