Саопштење/ПОЗНАТИ ПОБЈЕДНИЦИ ТАКМИЧЕЊА ЦЕЕ ПРОЉЕЋЕ 2018

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске

Проглашењем побједника, спуштена је завјеса на још једно такмичење у писању чланака о земљама Централне и Источне Европе – ЦЕЕ Прољеће 2018.

Овогодишње такмичење почело је 21. марта и трајало је до 31. маја. У том периоду, написано је и допуњено 740 чланака (608 написано а допуњено 132 чланка) на Википедији на српском језику. Чак 80 чланака више од прошле године, и доказ да су из године у годину, резултати све бољи.

Прво мјесто освојио је корисник Vux33, коме је ово друга титула у двије године. Другу позицију заузео је корисник Shiny, док је трећу MareBG. И ове године, организатори су за прва три мјеста прирпемили пригодне награде. Првопласирани је награђен телевизором, други екстерним хард диском, и трећи књигом Европа пред Први светски рат.

Велики успјех и на међународном пољу. Од укупно 25 заједница које су организовале ово такмичење, Википедији на српском језику припало је треће мјесто по броју написаних и допуњених чланака.

На првом мјесту се нашла Википедија на украјинском, а друго Википедија на пољском језику, која је била испред наше Википедије са 13 чланака више. Глобално такмичење је завршено са написаних 8335 нових и 577 допуњених чланака.

На овогодишњем такмичењу, које су организовали Викимедија Србије и Викимедијина Заједница Републике Српске, учешће је узело 23 корисника. Жири су чинили Милица Буха, Ђорђе Стакић и Жељко Тодоровић.


Честитамо корисницима на прва три освојена мјеста!

Захваљујемо свим учесницима који су узели учешће у такмичењу ЦЕЕ Прољеће 2018, и који су на тај начин својим радом, допринијели повећању чланака и допуњавањем већ постојећих на Википедији на српском језику!