Саопштење/Одржана Викимедијина годишња конференција земаља централне и источне Европе

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске

Викимедијина заједница Републике Српске је узела учешће у овогодишњој Викимедијиној конференцији земаља источне и централне Европе (Wikimedia CEE Meeting 2018) одржаној у Лавову (Украјина) у периоду од 13. до 15. октобра 2018. године.

Викимедијинa конференцијa земаља источне и централне Европе 2018 (Wikimedia CEE Meeting 2018) је седми годишњи састанак Викимедијаца из централне и источне Европе који је фокусиран на пројекте Викимедије (Википедија и сл.) у земљама централне и источне Европе. Састанак је одржан у Лавову, у Украјини у периоду од 13. до 15. октобра 2018.

Овај састанак представља наставак успјешно реализованих претходних састанака одржаних (од 2012. године) у Србији, Словачкој, Украјини, Естонији, Јерменији и Пољској.

Главни циљ састанка је промоција и развој прекограничне сарадње између различитих Викимедијиних огранака, тематских организација и корисничких група у региону.

Међу више од 100 учесника нашли су се и представници Викимедијине заједнице Републике Српске – Бојана Подгорица (координатор ВМ пројеката у Републици Српској) и Љубиша Маленица (ГЛАМ координатор ВМЗРС). Наши представници су имали част да узму учешће у програмском дијелу конференције и кроз предавање о изградњи Викимедијине корисничке групе представе рад Викимедијине заједнице Републике Српске. Поред тога, договорена је сарадња на будућим пројектима са Викимедијом Русије и Грчке.