Саопштење/Најава догађаја: Уређивачки маратон у ЈУ СШЦ „Иво Андрић” Вишеград

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске
Rsssss.png

Викимедијина заједница Републике Српске у сарадњи са ЈУ СШЦ „Иво Андрић” Вишеград организује уређивачки маратон под називом Упознај Српску. Ријеч је о пројектној активности која се спроводи у оквиру истоименог пројекта - Упознај Српску 2018 и Викимедијиног образовног програма у Републици Српској. Основни циљеви маратона су проширивање и обогаћивање Википедије садржајима везаним за Републику Српску, као и промоција Републике Српске на интернету. Маратон ће бити реализован у просторијама ЈУ СШЦ „Иво Андрић” Вишеград, 5. децембра 2018. године са почетком од 14:00 часова.

Упоредо са реализацијом маратона у Републици Српској, међународни партнери - Викимедија Левант и Викимедијина корисничка група Грчка ће организовати уређивачке радионице посвећене Републици Српској у својим земљама. Том приликом ће се креирати садржаји везани за Републику Српску на Википедији на грчком и на арапском језику. Прва радионица ће бити одржана на Хашемит Универзитету (The Hashemite University), у граду Зарка (Zarqa) - Јордан.

Пројекат Упознај Српску 2018 се реализује у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, a под покровитељством Задужбине Викимедија (Wikimedia Foundation).

Додатне информације: