Саопштење/НОВИ ПРОЈЕКАТ ВИКИМЕДИЈИНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ВИКИ ЖЕНЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске

У организацији Викимедијине заједнице Републике Српске покренут је нови пројекат који носи назив Вики жене у Републици Српској. Пројекат је дио глобалног Викимедијиног покрета Вики воли жене (Wiki Loves Women) у оквиру ког се спроводе различите активности везане за жене широм свијета.

Први град у Републици Српској у ком ће бити реализоване активности пројекта Вики жене у Републици Српској је Вишеград у ком ће бити формирана и прва група уредница Викимедијиних пројеката. Учеснице ће се током 5 уређивачких радионица упознати са Викимедијиним пројектима, проћи бесплатну обуку за рад у Вики окружењу и по завршетку обуке учествовати у уређивачком маратону у оквиру ког ће се такмичити за вриједне награде. Такође, планирана је и једна фото-тура у Вишеграду. Пројектне активности ће бити реализоване у периоду од 19. до 27. марта текуће године у просторијама Средње школе „Иво Андрић“ у Вишеграду у сарадњи са Удружењем жена обољелих и лијечених од карцинома дојке „Аска“ и Удружењем пословних жена 16 из Вишеграда.

Покретање овог пројекта у Републици Српској ће женама, женским организацијама и удружењима из Републике Српске отворити бројне могућности за повезивање и успостављање сарадње са сличним удружењима и организацијама из других земаља, под окриљем глобалног Викимедијиног програма Вики воли жене.

Све заинтересоване представнице љепшег пола се за учешће у активностима у Вишеграду могу пријавити путем мејла info@wikimedia.rs.ba до суботе, 17. марта текуће године. Број мјеста је ограничен.