Саопштење/Пета уређивачка радионица у Бијељини

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске
Измена од 22:53, 18. фебруар 2017.; Сербијана (разговор | доприноси)

(разл) ← Старија измена | Текућа измена (разл) | Новија измена → (разл)
Грешка при стварању минијатуре: Недостаје датотека

У понедјељак, 20. фебруара 2017. године, са почетком од 15 часова, одржаће се тематски усмјерена уређивачка радионица у Народној библиотеци Филип Вишљић у Бијељини. Радионица представља дио пројектних активности ГЛАМ пројекта Викимедијине Заједнице Републике Српске - ВикиСемберија. Приликом реализације, на Википедији на српском језику ће бити креирани чланци који се тичу културе Срба у Босни и Херцеговини.

ГЛАМ пројекти подразумијевају пројекте подршке и сарадње са културним институцијама: галеријама, библиотекама, архивима и музејима. Сама ријеч је акроним настао од енглеских ријечи: Galleries, Libraries, Archives и Museums. Поред наведених институција, обухваћене су и остале институције као што су позоришта, зоолошки вртови, ботаничке баште, јавни емитери и слично.

Ова радионица је четврта по реду која се реализује у сарадњи са Народном библиотеком Филип Вишњић из Бијељине са којом је остварена успјешна сарадња. Кроз заједничке активности доприноси се креирању слободних садржаја на Википедији, као и повећању доступности одређених садржаја корисницима интернета. Радионици ће присуствовати представници више културних институција са простора Града Бијељине.