Пројекат:Трагом душе — разлика између измена

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске
(Нова страница: __БЕЗСАДРЖАЈА__ {{Пројекат | назив_пројекта = Фото-конкурс „Трагом душе“ | shortcut = | тип = задат…)
 
Ред 2: Ред 2:
 
{{Пројекат
 
{{Пројекат
 
| назив_пројекта = Фото-конкурс „Трагом душе“
 
| назив_пројекта = Фото-конкурс „Трагом душе“
| shortcut =
+
| контакт =   [mailto:td@wikimedia.rs.ba td@wikimedia.rs.ba]
 
| тип = задатак
 
| тип = задатак
 
| менаџер= Бојана Подгорица
 
| менаџер= Бојана Подгорица

Измена од 21. август 2015. у 11:14

Фото-конкурс „Трагом душе“

Природна и културна добра представљају важан дио сваког друштва и дио су колективне свијести сваког народа. У Републици Српској постоји више стотина споменика о којима се врло мало зна. Сачувајмо насљеђе од заборава!

Трагом душе је фото-конкурс који за циљ има популаризацију културних и природних добара Републике Српске и унапређење доступности ризнице културног и историјског насљеђа земље на Интернету. Фотографије ће бити објављене под условима слободне Creative Commons лиценце. На тај начин се омогућава њихово слободно коришћење, чиме се фотографије добара Републикe Српске придружују концепту отвореног и слободног знања и образовања.

Правила

Трагом душе је фото такмичење отворено за сваког. Не постоје ограничења у погледу броја послатих фотографија. Штавише, такмичари се охрабрују да шаљу што више својих фотографија. Потребно је да фотографија представља детаљ, дио или цјелину културног или природног добра са списка. Свако природно и непокретно културно добро има свој јединствен(и) ИД наведен у списку, који је потребно навести при слању фотографија. Правилно навођење ИД-а осигурава учествовање Ваше фотографије у фото-конкурсу. Све фотографије морају да буду Ваше ауторско дјело и њиховим слањем сагласни сте да се оне објаве под условима CC 4.0 лиценце. Уколико имате фотографије добара старијег датума, можете и њих послати на конкурс, под условом да оне нису раније објављиване.

Више о списковима у засебном дијелу.

Више о правилима у засебном дијелу.

Трајање конкурса

Да би фотографије биле квалификоване за такмичење и могле да учествују у конкурсу, неопходно је да их пошаљете у периоду од 1. јула 2015. (00.00.01) до 31. августа 2015. године (23.59.59).

Награде

Стручни жири ће одлучити о побједничким фотографијама у двије категорије: природна добра и непокретна културна добра. Двадесет најбољих фотографија ће бити у конкуренцији за освајање шест вриједних награда у укупном фонду од 2.400,00 конвертибилних марака.

Више информација у дијелу о наградама.

Имате питање?

Уколико имате питања или сугестије за организациони тим посјетите страницу за контакт.


1. јул 2015 - 31. аугуст 2015.
Република Српска


Менаџмент
Бојана Подгорица

Чланови тима
{{{тим}}}

Контакт
td@wikimedia.rs.ba

t

f </noinclude>

</div>