Образовни програм Викимедијине Заједнице Републике Српске — разлика између измена

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске
(--)
 
(--)
 
(4 међуизмене истог корисника није приказано)
Ред 1: Ред 1:
[[Датотека:Edu logotip bela.png|180п|мини|десно]]
+
[[Датотека:Edu logo Wikimedia Community of Republic of Srpska-300x279.png|180п|мини|десно]]
'''Образовни програм Викимедијине Заједнице Републике Српске''' је намијењен свим образовно-научним институцијама у земљи (школе, факултети, институти) и за циљ има ширење слободног и свима доступног знања, као и подизање свијести о његовом значају.
+
'''Образовни програм Викимедијине заједнице Републике Српске''' је намијењен свим образовно-научним институцијама у земљи (школе, факултети, институти) и за циљ има ширење слободног и свима доступног знања, као и подизање свијести о његовом значају.
Поред тога, основу образовног програма Викимедијине Заједнице Републике Српске чини идеја о унапређивању и осавремењавању наставног процеса посредством Викимедијиних пројеката.
+
Поред тога, основу образовног програма Викимедијине заједнице Републике Српске чини идеја о унапређивању и осавремењавању наставног процеса посредством Викимедијиних пројеката.
  
 
==Пројектни модели==
 
==Пројектни модели==
 +
Реализација образовних пројеката се одвија у складу са конкретним потребама и типом институције са којом је успостављена сарадња. Постоји неколико до сада конституисаних пројектних модела:
 +
:*Семинари
 +
:*Уређивачке радионице
 +
:*Вики школарац
 +
:*Вики амбасадор
  
 
==Глобални образовни програм==
 
==Глобални образовни програм==
Ред 9: Ред 14:
  
 
На [https://outreach.wikimedia.org/wiki/Education/About/Overview билтену образовног програма] можете видјети иницијативе, успјехе и новине у програму широм свијета.
 
На [https://outreach.wikimedia.org/wiki/Education/About/Overview билтену образовног програма] можете видјети иницијативе, успјехе и новине у програму широм свијета.
[[Датотека:Wikipedia Education Program map.svg.png]]
+
[[Датотека:Wikipedia Education Program map.svg.png]]<br>
 +
 
 
'''Контакт:'''
 
'''Контакт:'''
:*Floor Koudijs - Менаџер Образовног програма (Северна Америка, Латинска Америка, Западна Европа)
+
:*[https://outreach.wikimedia.org/wiki/Special:EmailUser/FKoudijs_(WMF) Floor Koudijs] - Менаџер Образовног програма (Северна Америка, Латинска Америка, Западна Европа)
:*Tighe Flanagan - Менаџер Образовног програма (Арапски свијет и Африка)
+
:*[https://outreach.wikimedia.org/wiki/Special:EmailUser/Tflanagan_(WMF) Tighe Flanagan] - Менаџер Образовног програма (Арапски свијет и Африка)
  
 
==Контакт==
 
==Контакт==
Уколико желите да се укључите у наш образовни програм или имате приједлог за сарадњу, можете контактирати [[Образовни програм/контакт|менаџере образовног програма]] Викимедијине Заједнице Републике Српске.
+
Уколико желите да се укључите у наш образовни програм или имате приједлог за сарадњу, можете контактирати [[Образовни програм/контакт|менаџере образовног програма]] Викимедијине заједнице Републике Српске.

Текућа измена од 26. март 2020. у 22:10

Edu logo Wikimedia Community of Republic of Srpska-300x279.png

Образовни програм Викимедијине заједнице Републике Српске је намијењен свим образовно-научним институцијама у земљи (школе, факултети, институти) и за циљ има ширење слободног и свима доступног знања, као и подизање свијести о његовом значају. Поред тога, основу образовног програма Викимедијине заједнице Републике Српске чини идеја о унапређивању и осавремењавању наставног процеса посредством Викимедијиних пројеката.

Пројектни модели

Реализација образовних пројеката се одвија у складу са конкретним потребама и типом институције са којом је успостављена сарадња. Постоји неколико до сада конституисаних пројектних модела:

  • Семинари
  • Уређивачке радионице
  • Вики школарац
  • Вики амбасадор

Глобални образовни програм

Широм свијета постоји скоро 80 ​​образовних иницијатива, у оквиру којих ученици и студенти доприносе Викимедијиним пројектима кроз ширење слободног знања. Више информација можете пронаћи на страници глобалног образовног програма.

На билтену образовног програма можете видјети иницијативе, успјехе и новине у програму широм свијета. Wikipedia Education Program map.svg.png

Контакт:

  • Floor Koudijs - Менаџер Образовног програма (Северна Америка, Латинска Америка, Западна Европа)
  • Tighe Flanagan - Менаџер Образовног програма (Арапски свијет и Африка)

Контакт

Уколико желите да се укључите у наш образовни програм или имате приједлог за сарадњу, можете контактирати менаџере образовног програма Викимедијине заједнице Републике Српске.