Одржан Еду Вики семинар 2024

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске

У Палама је протеклог викенда одржан Еду Вики семинар за професоре.

Seminar za nastavnike.png

Семинару су присуствовали професори и асистенти катедри Филозовског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Присутне је на почетку догађаја поздравио декан Филозовског факултета, проф. др Владан Бартула који је подржао сарадњу са Викимедијином заједницом и за наредни период сарадње дао приједлоге о проширењу те сарадње и ослобађање стручних садржаја за Викимедијине пројекте.

Присутни су се упознали са радом Викимедијине заједнице Републике Српске и њеним образовним програмом, као и предностима коришћења Викимедијиних пројеката у настави. Отворена је и дискусија о коришћењу алата вјештачке интелигенције у раду на Википедији.

Кроз радионицу професори и асистенти Филозофског факултета имали су прилику да се упознају са разликом Викимедије и Википедије. Више пажње посветили смо раду на Википедији, њеним правилима рада и смјерницама за настајање првих чланака што подразумијева и начин додавања медија са Оставе.

Филозофски факултет и Викимедијина заједница настављају сарадњу и у наредном периоду, када ће се више пажње посветити пројекту делегирања студената за обуке вршњака и њихове веће укључености у рад Викимедијиних пројеката.

Edu Viki 2024 Mirjana.jpeg Edu Viki 2024 Stefan.jpeg Edu Viki 2024 potvrde.jpg