Односи са јавношћу

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске
Rsssss.png

25. децембар 2017. године
Проглашени побједници такмичења „Упознај Српску 2017”
У периоду од 13. новембра до 13. децембра на Википедији, у организацији Викимедијине Заједнице Републике Српске реализовано је такмичење у писању чланака о темама везаним за Републику Српску.

Edu logo Wikimedia Community of Republic of Srpska 303 new.png

15. децембар 2017. године
Уређивачка радионица „Како уређивати Википедију?“ у петак 15. децембра на Електротехничком факултету
У организацији Викимедијине Заједнице Републике Српске, у петак 15. децембра, у згради Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, одржаће се уређивачка радионица, под називом „Како уређивати Википедију?”.

Rsssss.png

13. децембар 2017. године
Завршено такмичење Упознај Српску 2017
Данас је званично завршен такмичарски дио пројекта Упознај Српску 2017 који се по други пут споводи на српској Википедији у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске. У периоду од 13. новембра до 13. децембра на Википедији на српском језику се одвијало такмичење у писању чланака о Републици Српској.

Upoznaj Srpsku Logo.png

6. децембар 2017. године
Уређивачка радионица „Упознај Српску“ у сриједу 6. децембра у Источном Сарајеву
Уређивачка радионица „Упознај Српску“ биће одржана у Матичној библиотеци Источно Сарајево, у сриједу 6. децембра, са почетком у 9 часова.


Edu logo Wikimedia Community of Republic of Srpska 303 new.png

30. новембар 2017. године
Успјешно реализована радионица са студентима Филозофског факултета у Палама
У организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву у Палама, јуче је одржана уређивачка радионица, под називом „Како уређивати Википедију?“.


Edu logo Wikimedia Community of Republic of Srpska 303 new.png

30. новембар 2017. године
Уређивачка радионица „Како уређивати Википедију?“ у четвртак 30. новембра у Палама
У организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, у четвртак 30. новембра, у просторијама Филозофског факултета у Палама, одржаће се уређивачка радионица, под називом „Како уређивати Википедију?“.


Upoznaj Srpsku Logo.png

13. новембар 2017. године
Почиње велико такмичење „Упознај Српску"
Викимедијина заједница Републике Српске у периоду од 13. новембра до 13. децембра организује такмичење у писању чланака на Википедији на српском језику које носи симболични назив „Упознај Српску”.


Kolaz 17.jpg

28. октобар 2017. године
Изложба побједничких фотографија фото-конкурса Трагом душе 2017
У суботу 28. октобра 2017. године са почетком од 18:00 часова у Музеју Републике Српске у Бања Луци ће бити отворена свечана изложба побједничких фотографија фото-конкурса Трагом душе 2017.


Camera lens.jpg

1. октобар 2017. године
Званично затворен фото-конкурс Трагом душе 2017
Данас је званично затворено фотографско такмичење Трагом душе 2017 које је по трећи пут организовано у Републици Српској ове године. У периоду од 1. августа до 30. септембра, преко 80 учесника је послало 2245 фотографија заштићених природних и културних добара која се налазе на територији Републике Српске.


Photo.jpg

27. септембар 2017. године
Фото-тура Трагом душе 2017, Бијељина
У организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, а у склопу фото-такмичења Трагом душе 2017, у недељу 27. септембра, у Бијељини, биће одржана фото-тура. Сви учесници фото-туре, имаће прилику да фотографишу природна и непокретна културно-историјска добра која се налазе у другом по величини граду Републике Српске.


Banjaluka tura.png

24. септембар 2017. године
Фото-тура Трагом душе 2017, Бања Лука
У организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, а у склопу фото-такмичења Трагом душе 2017, у недељу 24. септембра, у Бања Луци, биће одржана фото-тура у оквиру које ће се фотографисати природна и непокретна културна добра на територији Бања Луке.

Radionica rogatica.png

10. септембар 2017. године
Међународна уређивачка радионица: Заштићена добра Републике Српске на Википедијама на македонском, арапском и украјинском језику
У недељу 10. септембра, у Рогатици ће бити одражана међународна уређивачка радионица Трагом душе 2017. Радионица је тематски усмјерена ка креирању садржаја на Википедији о природним и непокретним културно-историјским добрима Републике Српске.


Katalog naslovna.png

26. август 2017. године
Отворена изложба фотографија Трагом душе у Требињу
У оквиру манифестације 8. Требињски дани фотографије, а у организацији Фото-кино клуба Требиње и Викимедијине заједнице Републике Српске у Културном центру у Требињу у суботу је отворена изложба фотографија „Трагом душе“.

Plakat trebinje.png

26. август 2017. године
Изложба фотографија Трагом душе у Требињу
У Културном центру Требиње, у суботу 26. августа, са почетком у 20 часова, биће одржана изложба фотографија „Трагом душе“.

TDLOGO.png

1. август - 30. септембар 2017. године
Трагом душе и ове године у Републици Српској
Природна и културна добра представљају важан дио сваког друштва и дио су колективне свијести сваког народа. У Републици Српској постоји више стотина споменика о којима се врло мало зна. Сачувајмо насљеђе од заборава!

Enter.jpg

22. и 23. април 2017. године
Викимедијина Заједница Републике Српске у Рогатици
Викимедијина Заједница Републике Српске у сарадњи са Туристичком организацијом Рогатице организује дводневне активности у Рогатици са циљем промоције културне баштине коју ова општина посједује. Активности су усмјерене ка креирању садржаја на Викимедијиним пројектима – Википедији и Викимедијиној остави.

Logo ambasador crop.png

27. фебруар 2017.
Нови пројекат Викимедијине Заједнице Републике Српске - Вики амбасадор у Републици Српској
Викимедијина Заједница Републике Српске је покренула нови пројекат који носи назив Вики амбасадор у Републици Српској. Пројекат је утемељен на сарадњи са образовним и ГЛАМ институцијама.

GLAM logo transparent.png

20. фебруар 2017.
ГЛАМ: Уређивачка радионица у Бијељини - Култура Срба у Босни и Херцеговини
У понедјељак, 20. фебруара 2017. године, са почетком од 15 часова, одржаће се уређивачка радионица у Народној библиотеци Филип Вишљић у Бијељини. Радионица представља дио пројектних активности пројекта Викимедијине Заједнице Републике Српске - ВикиСемберија.

GLAM logo transparent.png

23. јануар 2017.
ГЛАМ: Уређивачка радионица у Бијељини - Култура Срба у Босни и Херцеговини
У понедјељак, 23. јануара 2017. године, са почетком од 15 часова, одржаће се уређивачка радионица у Народној библиотеци Филип Вишљић у Бијељини. Радионица представља дио пројектних активности пројекта Викимедијине Заједнице Републике Српске - ВикиСемберија.

Честитка.jpg

15. јануар 2017.
Википедија обиљежава 16 година постојања
Највећа свјетска енциклопедија Википедија данас обиљежава 16 година постојања. Поводом тога, широм свијета се организује прослава Википедијиног дана.

Bijeljina WMRS.png

26. децембар 2016.
ГЛАМ: Трећа уређивачка радионица у Народној библиотеци Филип Вишњић
Викимедијина Заједница Републике Српске у сарадњи са Народном библиотеком Филип Вишњић у Бијељини 26. децембра организује уређивачку радионицу у оквиру пројекта ВикиСемберија на Википедији на српском језику и сродним пројектима.

Bijeljina WMRS.png

15. јануар 2017.
ГЛАМ: Друга уређивачка радионица у Народној библиотеци Филип Вишњић
Викимедијина Заједница Републике Српске у сарадњи са Народном библиотеком Филип Вишњић у Бијељини 28. новембра организује уређивачку радионицу у оквиру пројекта ВикиСемберија на Википедији на српском језику и сродним пројектима.

БН Радионица.png

17. октобар 2016.
ГЛАМ: Уређивачка радионица у Народној библиотеци Филип Вишњић
Викимедијина Заједница Републике Српске 17. октобра организује уређивачку радионицу на Википедији на српском језику у Народној библиотеци Филип Вишњић у Бијељини. Пројекат се реализује у организацији Викимедијине Заједнице Републике Српске и Народне библиотеке Филип Вишњић у Бијељини, као дио активности у оквиру ГЛАМ пројеката.

Upoznaj Srpsku Logo.png

2. и 3. август 2016.
Фото-тура у склопу пројекта "Упознај Српску"
Заједница Викимедије Републике Српске 2. и 3. августа 2016. године је организовала дводневну фото-туру у оквиру пројекта Упознај Српску. Фото-тура је обухватала општине Источно Ново Сарајево, Пале и Рогатицу. Направљене слике природних и културних добара, те других знаметнитости ових општина, ће обогатити и повећати фонд фотографија које се односе на Републику Српску а налазе се на Викимедијиној Остави.

Slajdovi.jpg

30. и 31. јул 2016.
Уређивачки маратон и фото-тура Трагом душе 2016 - Соколац
Заједница Викимедије Републике Српске 30. и 31. јула 2016. године организује дводневне активности у оквиру пројекта Трагом душе 2016 у Сокоцу. Учесници ће се такмичити у писању чланака на Википедији на српском језику о природним и културним добрима Републике Српске и дати свој допринос кроз фотографисање природних и културних споменика на подручју Сокоца.

GLAM logo transparent.png

29. јул 2016.
Уређивачки маратон у Матичној библиотеци Источно Сарајево - Упознај Српску!
Уређивачки маратон као дио пројекта Упознај Српску је такмичење у писању чланака на Википедији на српском језику о темама везаним за Републику Српску. Маратон представља и један дио сарадње са Матичном библиотеком Источног Сарајева у оквиру ГЛАМ пројеката Викимедијине Заједнице Републике Српске. Основни циљеви такмичења су проширивање и обогаћивање Википедије садржајима везаним за Републику Српску, као и промоција Републике Српске на интернету.

Upoznaj Srpsku Logo.png

13. јул 2016
Такмичење у креирању садржаја о Републици Српској на Википедији: Упознај Српску!
Упознај Српску је такмичење у писању чланака на Википедији на српском језику о темама везаним за Републику Српску. Основни циљеви такмичења су проширивање и обогаћивање Википедије садржајима везаним за Републику Српску, као и промоција Републике Српске на интернету.

Самобор.jpeg

13. јул 2016
Вики фото-тура: Посјета Самобору
Прва фото-тура у оквиру пројекта "Трагом душе 2016" реализоваће се 13. јула у организацији Заједнице Викимедије Републике Српске, а у сарадњи са: Туристичком организацијом Вишеграда, Туристичком организацијом Ново Горажде и Општином Ново Горажде. Група љубитеља фотографије ће посјетити Самобор, Цркву Светог Ђорђа у Сопотници и остале локалитете на овом подручју.

TDLOGO.png

1. јул - 31. август
Почело велико фото-такмичење "Трагом душе 2016"!
У Републици Српској је по други пут организовано велико фото-такмичење под називом "Трагом душе 2016". Фото-конкурс је тематски одређен и усмјерен ка прикупљању фотографија природних и непокретних културних добара која се налазе на територији Републике Српске. Стручни жири ће одабрати двадесет најбољих фотографија из обје категорије, које ће бити представљене на специјалној изложби.

11th birthday of Serbian Wikipedia 004.JPG

19. септембар 2015.
Википедија слави рођендан у Републици Српској!
Највећа свјетска енциклопедија Википедија обиљежава 15. година постојања. Поводом тога, у више од 90 градова широм свијета обиљежиће се Википедијин дан, а једна од централних активности организоваће се у Источном Сарајеву. Источно Сарајево биће домаћин и Wikimedia Start Republika Srpska 2016 конференције.

Wiki-zajednica.png

19. септембар 2015.
Званично признат статус Заједнице Викимедије Републике Српске
Заједница Викимедије Републике Српске је од 6. октобра 2015. године званично призната корисничка група Викимедије у Републици Српској.