Саопштење/Трећа конференција Викимедијине заједнице Републике Српске — Wikimedia Start Republic of Srpska 2019 ове године на Јахорини од 19. до 21. априла

Извор: Викимедијина заједница Републике Српске

У организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, у периоду од 19. до 21. априла, на Јахорини, биће одржана трећа годишња конференција Wikimedia Start Republic of Srpska 2019.

Конференција за циљ има, поред промоције Викимедијиних пројеката у локалној заједници, развој и унапређење сарадње између википедијанске и викимедијанске заједнице из Републике Српске ради дефинисања, планирања и спровођења заједничких циљева кроз рад на Викимедијиним пројектима. Овогодишњи учесници конференције, између осталог, биће представници ГЛАМ и образовних институција.

Подсјећамо, прошле године, у Источном Сарајеву је одржана друга конференција под називом Wikimedia Start Republic of Srpska 2018. На скупу који је трајао два дана, учествовало је 50 људи из Источног Сарајева, Бања Луке, Приједора, Бијељине, Пала, Вишеграда, Гацка, Чајнича, као из Шапца из Србије.